Bali-blues
Door: Vos
Blijf op de hoogte en volg Connie
12 Augustus 2006 | Indonesië, Batavia
De sarong die je bij gelegenheden draagt ziet er misschien luchtig en comfortabel uit, maar schijn bedriegt. Ten eerste is batik niet echt van gepaste kwaliteit voor een ceremonie; je gebruikt dus iets wat enduk heet en syntetisch is (omdat je je dat kan veroorloven). Ten tweede draag je er dan ook nog een corset bovenop dat alles van je taille tot aan je bh samenklemt Niet echt lekker met het plaatselijk klimaat en een buik die behoefte heeft aan ruimte.
Er is werkelijk geen plek in mijn opgeving waar je geursensaties kan ontlopen. Overal ruikt het ergens naar: zeepwater, het wassen van de ingewanden van een geslacht beest, wierook, walmende kokosnootolie, barbecue, rottende vruchten - met name jackfruit heeft een specifieke geur. Ik begin te snappen waarom mensen hun laptop een naam geven. Maar dan bedenk ik me dat ik een mp3-speler bij me heb. Even geen kraaiende hanen, jankende honden, voorbijrazend verkeer en buurman die supervals ‘You’re beautiful’ aan het blèren is. Wel Tool (Lateralus) en twee kauwgom en een sudoku.
Nog een relativerende noot: dit soort dipjes duren vaak maar een halve dag. Nu voel ik me weer prima, en mijn buik is ook weer in orde. De kruiden waren gewoon net iets te pittig en ik had mijn siesta overgeslagen. Inmiddels heb ik versgebarbecuede tonijn op met supersojasmikkelsaus (en een klein beetje sambal).Oja, die foto is nog van de driemaandenceremonie. Het spul is geloof ik een papje met geelwortel.
14 Augustus 2006 - 18:47
Mama:
Hoi Connie,
Eindelijk, een foto van jezelf een goede graatmeter om te zien hoe het echt met je gaat!! Je staat er stralend op!! Ondanks dat je ingelijfd bent. Als de foto gemaakt is gooi je toch alles uit,of kan je dat niet maken daar? Enne,nieuwe slippers aan??
Groetjes mama -
18 Augustus 2006 - 05:53
Connie:
Jeps gloednieuwe slippers. Deze zijn iets makkelijker uit te trappen voor als je bij iemand naar binnen gaat. Eigenlijk draagt iedereen zo iets.