Kerst - Reisverslag uit Florianópolis, Brazilië van Connie Vos - WaarBenJij.nu Kerst - Reisverslag uit Florianópolis, Brazilië van Connie Vos - WaarBenJij.nu

Kerst

Door: Vos

Blijf op de hoogte en volg Connie

06 December 2006 | Brazilië, Florianópolis

Bij mijn eigenlijke hotel aangekomen blijken P&A al een briefje te hebben neer gelegd. Ze zijn om 18:00 bij mijn hotel dus ik heb nog de hele middag om het centrum te verkennen. Ik regel eerst een paar flessen water en mueslirepen bij een Amerikaanse store om de hoek. Als ik de straat uit loop kom ik bij een 100-jarige vijgenboom die onderstut wrodt. Aan het plein staan een paar koloniale gebouwen. Ik zie mensen in alle soorten en smaken: zwart, wit, geel, bruin en alles er tussenin. Kroes, zwart, blond, ook roodharigen. Ik vraag me even af of hier minder discriminatieproblemen zijn omdat iedereen een minderheid is. Maar het straatbeeld wordt vooral bepaald door heupen en borsten. En kerstdecoratie. (Ook in alle vormen en maten geetaleerd.) Ik loop door een rustiger parkje en naar zee. Het ruikt niet eens zilt ofzo en doet nog het meest aan als het meer van Geneve met de omliggende heuvels. Geen spectaculaire oceaan dus. Ik plof neer in de schaduw van een reusachtige kerstboom. Terug in het hotel sta ik onder de zonneallergie en heb hoofdpijn. Ik neem een koude douche en ga even liggen.

• 06 December 2006 - 13:28

Bart:

hoi lieverd! lekker toeven in het multiculti florianopolis? hoe zijn de mensen? geniet niet teveel van de zon, (denk een beetje om je bleke huidje), maar probeer de tijd die je nog hebt buiten het congres goed te benutten. hier alles goed. kus

• 08 December 2006 - 20:54

Mama:

hi connie, heb je het fototoestel ook meegenomen. ben ook benieuwd hoe het er uitziet daarzo. groetjes mama