computerles
Door: vos
Blijf op de hoogte en volg Connie
27 December 2006 | Indonesië, Batavia
Aangekomen bij het echte werk blijkt de stroom te zijn uitgevallen, wat betekent dat ik niet bij mijn externe harde schijven kan, die geen eigen accu hebben. Kortom de filmpjes voor mijn onderzoek zitten in een doosje (van 500 Gigabyte) dat recht voor mij neus staat nieuw en chique te wezen, maar dat ik niet open krijg. Bovendien krijg ik een DV-tape niet meer uit mijn camera omdat ze vocht heeft gevangen. Dit is best wel jammer, ik hoop dat het morgen met silikonengel lukt om het vocht uit de camera te halen anders zit ik hier nog een tijdje uit mijn neus te eten zo zonder bruikbare camera.
In dit soort situaties moet ik altijd erg lachen. Ben ik eindelijk weer een beetje happy na en paar dagen aanpassen, ben ik helemaal in de aanpakstemming en heb er weer helemaal zin in om er tegenaan te gaan: gaat er vanalles stuk. Ik vraag me af of ik niet een pakkende loesje-opmerking hierover kan maken. Zoiets van, doet mijn software het weer, doet zijn hardware het niet oid. Haha, dat wordt nog een lange maand zo.
Ik stuur Ketut maar naar huis en hij bedankt me nog voor het goede lesgeven. Hij stopt zijn aantekeningen met packmannetjes zorgvuldig weg. Ik ben wel tevreden vandaag.
27 December 2006 - 15:35
Mama:
Hoi connie,het lukt je vast wel om iemand iets duidelijk te maken. Zeker het lesgeven, jammer dat je zo aan moet tobben.Nou ja, geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen! Of goed werk heeft tijd nodig! Groetjes mama -
27 December 2006 - 18:11
Rob:
1 byte = 8 bits, ofwel 8 enen en/of nullen
1Kb = 1024 bytes
1Mb = 1024 Kb
1Gb = 1024 Mb
1Tb = 1024 Gb
512Mb is het geheugen dat tegenwoordig in veel computers zit (ofwel vijfhonderd en twaalf Megabyte).
Dit riekt naar verplichte bijlessen, Connie
27 December 2006 - 20:49
Papa:
Zie je wel door god gestuurd en dus met engelen geduld.
28 December 2006 - 14:01
Luz:
Hopelijk werkt je software nog steeds goed, ondanks de hardwareproblemen! Succes en tot snel!
NB Je hoeft het principe van bits toch niet te kennen om Word te kunnen gebruiken?
04 Januari 2007 - 12:50
Erik S:
In welke taal spreek je met Ketut? Maleis? Engels?
Radjetoe?